Lecsós kuszkusz
A lecsó egész évben nagy kedvenc, de nyáron különösen szeretjük. Gyors, változatosan elkészíthető, lehet vegán, húsos, tojásos, de morzsolhatunk a tetejére fetát is.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg kuszkusz
só
2 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 db (tölteni való) paprika
6 db húsos paradicsom meghámozva (vagy egy 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv)
őrölt fekete bors
petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés:
A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, és lefedve állni hagyjuk, amíg a lecsó elkészül.
Közben az olajat felhevítjük egy lábasban vagy egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a szintén megtisztított, felaprított fokhagymát, illetve a megmosott, kicsumázott, kierezett, kimagozott, nagyobb kockákra vágott paprikát. Pár percet együtt sütjük, majd beletesszük a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és puhára sütjük.
A kuszkuszt villával fellazítjuk, és a kész lecsóhoz keverjük. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: