Sonkás-tojásos clubszendvics
A húsvéti maradékok kreatívan és praktikusan újrahasznosíthatók – még a sonka főzőleve vagy a csülök csontja is. Semmi se kerüljön a kukába! Ezek az ebédnek is beillő szendvicsek is csak úgy „nyelik” a maradékokat.
Hozzávalók
4 szendvicshez- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg tetszőleges gomba (shimejit használtam)
- só, őrölt fekete bors
- 12 szelet toastkenyér
- 8 púpozott evőkanál majonéz
- 4 teáskanál (ízlés szerint) csípős vagy csemege asztali, reszelt torma
- 4 vastagabb szelet húsvéti sonka (kb. 25 dkg)
- 4 db főtt tojás
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk először a megtisztított, felaprított újhagymát, és sütni kezdjük rajta. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára sütjük.
A toastkenyereket megpirítjuk, a majonézt kikeverjük a tormával.
A szendvicsek összeállítása:
Az első szelet pirítós egyik oldalát megkenjük a tormás majonézzel. Erre teszünk egy szelet sonkát és egy darab főtt tojást felszeletelve. Rátesszük a második szelet pirítóst, aminek mindkét oldalát megkentük/megkenjük a tormás majonézzel. Elosztjuk rajta a hagymás gomba 1/4-ét. Végül jöhet rá a harmadik szelet pirítós is, de ennek már csak az alulra kerülő oldalát kenjük meg a tormás majonézzel.
Hasonlóan elkészítjük a másik három szendvicset is, és átlósan félbevágva tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?