Karalábés-póréhagymás csirke
A karalábét sokan nem szeretik, de ebben a fogásban még senki sem kifogásolta. Póréval, tejföllel nagyon klassz, tavaszias fogás lesz belőle.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg csirkecombfilé (csirkemellből is elkészíthetjük)
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 45 dkg tejföl
- 4 púpozott evőkanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- főtt tészta vagy rizs a tálaláshoz
Elkészítés
A csirkecombfiléket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalára 1-2 perc alatt kérget sütünk. Ezután kivesszük, félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a vajat, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított pórét és fokhagymát, valamint a megpucolt, apró kockákra vágott karalábét. Kevergetve pár percet sütjük.
A tejfölt összekeverjük a mustárral, majd a serpenyőbe öntjük. Visszatesszük az elősütött csirkét, felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt addig főzzük, amíg a karalábé és a póré teljesen megpuhul. Időnként megkeverjük, illetve öntünk hozzá vizet, de mindig csak keveset, hogy sűrű szaft maradjon a hús alatt. Végül hozzákeverjük a leszárazott, finomra aprított petrezselymet is, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A tészta- vagy rizskörettel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: