Túrós-sajtos rúd
Ha szeretnénk a szilveszteri ropogtatnivalók közé valami egészségesebbet csempészni, érdemes kipróbálni ezt kelesztés nélküli, gyors, de annál finomabb sajtos rudat.
Hozzávalók
- 25 dkg zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 15 dkg ementáli sajt
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg zabpehelyliszt
- ½ ek himalája só
- ½ kk sütőpor
- 1 ek egész köménymag
- 1 ek szezámmag
Elkészítés
A túrót villával összetörjük. Összekeverjük az egész tojásokkal, 7 dkg reszelt sajttal és az olívaolajjal. Beleszitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd hűtőben 30 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, rudakat vágunk belőle, megszórjuk a tetejüket köménymaggal, szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 1-1 cm távolságra egymástól.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Szilveszterre ajánljuk ezt a receptet is: