Karácsonyi mézeskalács ízű tea
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ez a krémesen édes mézeskalács ízű tea tökéletes hideg téli estékre – karácsonyi finomságok kísérőjeként.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3,5 dl mandulatej
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 filter rooibos tea
- 1 teáskanál cukor vagy méz
Elkészítés
Egy tejforraló lábosba öntsük bele a mandulatejet, és keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket.
Közepes lángon forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük a lábosba a teafiltereket is. Hagyjuk 3-5 percig ázni őket.
Végül keverjük bele a cukrot, és öntsük óvatosan bögrékbe a forró teát.
Ezt a receptet is próbáld ki: