Mangó-lime chiapuding kekszmorzsával
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ez a napsütéses nyarat idéző, selymesen krémes pohárdesszert pillanatok alatt elkészíthető. Vendégváró desszertnek vagy akár uzsonnára is tökéletes finomság.
Hozzávalók
3 személyre- 6-8 darab vaníliás keksz
- 1 érett mangó
- 4 dl kókuszkrém
- 2 ½ evőkanál chiamag
- 1 lime reszelt héja
- fél lime leve
- 2 evőkanál rizsszirup vagy édesítő
Elkészítés
A kekszeket törjük apró darabokra. Egy kancsóban keverjük össze a kókuszkrémet a chiamaggal, a lime héjával és levével és a mézzel. Hámozzuk meg a mangót és pürésítsük.
Rétegezzük a kekszdarabokat a poharakba, majd töltsük fel a pohár ¾-éig a chiás kókuszkrémmel.Végül mindegyik tetejére kanalazzunk mangó pürét.
Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, amíg a krém összeáll.