Barbecue szószos-csilis csirkeragu
Az idei május hűvös, esős, szeles időjárással lepett meg minket. Ameddig nem indul be igazán a grillszezon, nyugodtan vessük be a konyhában a kedvenc grillszószainkat!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg barna rizs
- só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg csirkecombfilé
- őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál tört csilipaprika
- 35 dkg csiperkegomba
- 15 dkg barbecue szósz
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A barna rizst bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a közepes méretű darabokra vágott csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk, és átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük, majd ha kezelhető hőmérsékletűre hűlt, apró csíkokra vágjuk.
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. Rászórjuk a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát, és puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát és a csilit, átkeverjük, majd mehet hozzá a megtisztított, felcikkezett gomba is. Roppanósra sütjük, majd hozzákeverjük a csirkét a barbecue szószt. Még 1-2 percet a tűzön hagyjuk.
A csirkeragut a rizzsel tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.