Kókuszos édesburgonya-krémleves
Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a végeredmény viszont egy különleges ízű, egészséges és laktató krémleves.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg édesburgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál curry por
- ½ evőkanál őrölt római kömény
- ¼ evőkanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- 1 dl kókusztejszín
Elkészítés
Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd egy darab kivételével felkockázzuk.
Egy edényben, a felhevített kókuszolajon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd beleszórjuk a fűszereket, az ételízesítőt, és beletesszük a burgonyát is. Felöntjük 1 liter forró vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.
A megmaradt édesburgonyát hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd meleg levegős fritőzben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben ropogósra sütjük.
Levesszük a tűzről a levest, és botmixerrel pépesítjük. Beleöntjük a kókusztejszínt, és további 1-2 perc alatt készre főzzük.
Az elkészült krémlevest az édesburgonyacsipsszel tálaljuk.