Kóstold meg Marton Adrienn korhelylevesét!
2020. December 31.Marton Adrienn, a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partikat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni.
Korhelyleves füstölt csülökkel
„A szilveszter sokaknak egyet jelent a korhelylevessel. Én is imádom ezt a nagyon káposztás, fanyar ízt, és hozzá a friss kenyeret. Zseniálisan jó étel, mindenkinek csak ajánlani tudom” – meséli Adri.
Korhelyleves füstölt csülökkel
Hozzávalók (4-6 személyre):
Leves:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg füstölt sertéscsülök
30 dkg kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 evőkanál fűszerpaprika
5 db babérlevél
3 evőkanál liszt
Egyéni hozzávalók:
kapor
őrölt fűszerkömény
tejföl
só, bors
Elkészítés:
A csülköt feldaraboljuk, és babérlevéllel fűszerezett, 1,5 liternyi enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, a fokhagymát, a répát, a kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze, előtte átmossuk.
Amikor hús majdnem teljesen puha, beletesszük a lábasba a répát.
Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel. Félrehúzzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat. Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot, és további 10 percig főzzük.