Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Komáromi Annamária

Kóstold meg Marton Adrienn korhelylevesét!

2020. December 31.

Marton Adrienn, a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partikat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni.

Fotó: Komáromi Annamária

 

Korhelyleves füstölt csülökkel

„A szilveszter sokaknak egyet jelent a korhelylevessel. Én is imádom ezt a nagyon káposztás, fanyar ízt, és hozzá a friss kenyeret. Zseniálisan jó étel, mindenkinek csak ajánlani tudom” – meséli Adri.

Korhelyleves füstölt csülökkel

 

Hozzávalók (4-6 személyre):

 

Leves:

1 kg savanyú káposzta 

50 dkg füstölt sertéscsülök 

30 dkg kolbász 

10 dkg kolozsvári szalonna 

1 db vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

2 db sárgarépa 

1 evőkanál fűszerpaprika 

5 db babérlevél 

3 evőkanál liszt

 

Egyéni hozzávalók:

kapor

őrölt fűszerkömény

tejföl

só, bors

 

Elkészítés:

A csülköt feldaraboljuk, és babérlevéllel fűszerezett, 1,5 liternyi enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, a fokhagymát, a répát, a kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze, előtte átmossuk.

Amikor hús majdnem teljesen puha, beletesszük a lábasba a répát.      

Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel. Félrehúzzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat. Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot, és további 10 percig főzzük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez Marton Adrienn egyik kedvenc házi kozmetikuma

Ez Marton Adrienn egyik kedvenc házi kozmetikuma

Pozitív hatása szervezetünkre, külsőnkre és közérzetünkre a tudomány szempontjából is vitathatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!