Bundázott tintahal
Senkit sem szeretnék lebeszélni a klasszikus karácsonyi menüről, de néha a megszokott ízek mellé olyan jó becsempészni valami újat. Elnézve a szupermarketek és az ismert áruházláncok hal és tengeri gyümölcs kínálatát, a tintahal beszerzése már egyáltalán nem jelent kihívást. Vehetitek egyben vagy karikákra vágva is.
Hozzávalók
4 személyre- 4 db tisztított, konyhakész tintahal (tubus)
- liszt
- 2 db tojás
- só
- panko morzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
- 25 dkg tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- egy kis csokor kapor
Elkészítés
A tintahalat karikákra vágjuk, majd hagyományos módon lisztbe, felvert, sózott tojásba, végül pedig panko morzsába panírozzuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük.
A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval, a majonézzel és a leszárazott, finomra aprított kaporral. A frissen sült tintahal mellé kínáljuk.