Ez a süti lett idén Budapest desszertje
2020. September 17.A Szamos Marcipán alkotása, a körtés karamell mousse lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt. A szervezők minden évben szeretnének egy olyan édességet találni, amely a nagyközönség tetszését elnyerve tudja gazdagítani a cukrászdák kínálatát – mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke és az Édes Napok társtulajdonosa. Mint kiderült, idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, hogy a cukrászmesterek mellett mi is bátran elkészíthessük otthon.
Alapanyagok tekintetében a versenykiírás a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesíti előnyben. Amíg az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába. A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny törénetében immár másodszor nyerte el az elismerést.
Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, olyat, ami még nem szerepelt a hazai cukrászdák kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere.
Forrás: MTI