Savanyú káposztás-szalonnás tészta
A savanyú káposzta jó barátja a szalonnának, a kelbimbó pedig mindkettővel harmonizál. Készíts belőlük tésztafeltétet, majd locsold meg fűszeres tejföllel. Ennyi az egész!
Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg kelbimbó
só
kb. 4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg kockázott húsos szalonna
40 dkg savanyú káposzta
őrölt fekete bors
35 dkg fodros nagykocka
15 dkg tejföl
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika
Elkészítés:
A kelbimbókat megtisztítjuk: szárukat levágjuk, külső leveleiket eltávolítjuk, majd a szemeket kettévágjuk. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük, amikor elkészült, leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olaj felét. Rádobjuk a kelbimbókat, rázogatva megpirítjuk, megsózzuk. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat. A megpucolt, félkarikára vágott vöröshagymát sütni kezdjük rajta, majd hozzáadjuk a szalonnát. Tovább sütjük, ezután beleszórjuk az átöblített, összevágott savanyú káposztát is. Folyamatos keveréssel puhára sütjük, kissé lepirítjuk. Sózni már nem szükséges, őrölt fekete borssal még ízesíthetjük.
Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A serpenyőbe szórjuk a lepirított kelbimbókat és a főtt tésztát, jól összeforgatjuk.
A tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, ízesítjük fűszerpaprikával és sóval. Simára keverjük. A tésztát a tejföllel tálaljuk.