Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.

Ez a melegszendvics egy picivel több időt igényel, mint a ripsz-ropsz sonkás-sajtos, de megéri a fáradozást. Ráadásul este teljesen előkészíthetitek, lefóliázva semmi baja sem lesz a hűtőben, reggel pedig süthetitek is. 

 

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

 

12 dkg kolbász

25 dkg csirkemellfilé

2 evőkanál olaj

1 gerezd fokhagyma

só, őrölt fekete bors

3 szál újhagyma fehér része

25 dkg túró

10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt

1 kis csokor kapor

kb. 12 dkg tejföl 

8-10 szelet kenyér 

10 dkg trappista sajt 

10 dkg füstölt sajt

aprított snidling a tálaláshoz 

 

Elkészítés: 

 

A kolbászt kis kockákra, a csirkemellfilét pedig szintén kisebb darabokra vágjuk. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Erős lángon átsütjük, szedőkanállal kiszedjük, félrerakjuk. 

Beletesszük ugyanebbe a serpenyőbe a kolbászt, majd a felkarikázott újhagymát, átsütjük, szedőkanállal szintén kiszedjük, félrerakjuk. 

A túrót keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a leszárazott, finomra aprított kaprot. Annyi tejfölt kanalazunk bele, hogy sűrű, de kenhető krémet kapjunk.

A sült csirkét még apróbbra vágjuk, a kolbászos-hagymás keverékhez adjuk. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre ráhelyezzük a kenyérszeleteket. Először megkenjük a kapros túrókrémmel, majd megpakoljuk a kolbászos-csirkés feltéttel. Megszórjuk a kétféle lereszelt sajttal. 

A sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Melegen, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-mozzarellás csirke kuszkusszal

Könnyű nyári ebéd a forró napokra.

Barackos galette

Könnyű nyári süti kétféle barackból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!