Minden nap guacamole nap!
Nemrég olvastam, hogy egy amerikai tanulmány kapcsán embereket keresnek, akik hat hónapig minden nap avokádót esznek. Én én én!!! Én lennék a tökéletes alany, mert mindenhogy szeretem az avokádót, magában, sütve, de legjobban guacamoleként, vagyis a mexikói avokádókrémként. Van egy jól bevált receptem, amit egy mexikói étteremben tanultam, és már itt is megírtam, de most változtatok rajta, mert néha kell a változatosság. És tulajdonképpen az ízen nem változtat, csak új rétegeket ad hozzá. Ez a guacamole tex-mex, vagyis Texas-Mexikó verziója az Egyesült államok déli részéről. Bab és kukorica, az alap avokádó, és imádom. Nem csak tortilla csipsszel jó, hanem szendvicsben is. Persze baconnel, sonkával, sajttal, és salátával. Minden más ízletes hozzávaló a guacamoléban van.
Hozzávalók
- A guacamolehoz:
- 2 avokádó felkockázva
- 1 közepes, érett paradicsom felkockázva
- ¼ konzerv (400g-os) fekete bab, vagy 10 dkg főtt bab
- 10 dkg főtt kukorica
- ½ fej lila hagyma apróra vágva
- 2 marék koriander apróra vágva
- ½ lime leve
- só
- A szendvicshez:
- 1 mini bagett
- 1 nagy levél fejes-, vagy jégsaláta
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet sajt
- 2 szelet bacon
Elkészítés
A guacamoléhoz mindent keverj össze. A legjobb, ha villát használsz, és kicsit megnyomkodott a hozzávalókat. Sózd ízlés szerint.
A bagettet vág félbe hosszában, és az egyik felét vastagon kend meg a guacamoleval. Helyezd a másik felére a salátát, fektesd rá a sonka szeleteket, majd a sajtot, végül a bacon csíkokat.
Helyezd az egészet a grill alá (nem szükséges előmelegíteni), kb. 5 percre, míg a bacon kissé megpirul, és a sajt elolvad. Ekkor tapaszd össze a két bagett felet, és fogyaszd egészséggel!