Főzés nélküli, hideg paradicsomleves
Színt kell vallanom, ez egy megúszós recept. De számtalanszor segített már ki a bajból, ráadásul nagyon látványosan, mert bárki aki megkóstolja, el van ájulva attól, hogy milyen finom, milyen érdekes, milyen zamatos, és milyen frissítő, és a bókokra reagálva, egy flegma vállrándítással csak annyit mondok: “Jaj, hát ez egy nagyon egyszerű recept!” – és tényleg!
Az egész a paradicsomlével kezdődik. Most akár még magadnak is készíthetsz, olyan jó minőségűeket lehet kapni, hogy akkor sincs bűntudatom, ha boltit használok. Kell még fokhagyma (az neked is mindig van otthon?) avokádó, lime, koriander – már guacamoléra kezd hasonlítani a dolog. Ha szeretnéd csípősre, akkor valami csípős szósz, és meg is vagy.
Hozzávalók
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 nagy marék koriander levél
- 1 lime leve
- só, bors
- a tálaláshoz: 1 avokádó kimagozva, felkockázva
- a tálaláshoz lime karikák, tortilla csipsz, darabolt paradicsom
- egyéb ötletek a tálaláshoz:
- jalapeño karikák, újhagyma karikák, csípős szósz
Elkészítés
Keverd össze a paradicsomlevet a fokhagymával, a római köménnyel, a koriander nagyobb részével (egy keveset tegyél félre a tálaláshoz), és a lime levével. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a az avokádókockákat is. Hűtsd le, és hidegen tálald a maradék korianderrel, tortilla csipsszel, és paradicsommal. Díszítésnek rakhatsz rá lime karikákat is.