Húsvéti linzer hímes tojás
Cukormázat nagyon egyszerűen készíthettek: 1 tojásfehérjéhez először adjatok 10 dkg porcukrot, kezdjétek el felverni, majd fokozatosan adagoljatok hozzá további porcukrot egészen addig, amíg egészen sűrű, de nem darabos masszát kaptok. Töltsétek díszítőfejjel ellátott habzsákba, a fejet pedig cserélgessétek díszítés közben kedvetek szerint.
Aki mindezzel nem bajlódna, boltban, készen is kaphat nagyon praktikus, tubusos, különböző fejekkel ellátott mázat.
Hozzávalók
12 nagyobb kekszhez- 20 dkg liszt
- 10 dkg finomra őrölt dió
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- kevés hideg víz
- 200 g étcsokoládé
- 1 kávéskanál olaj
- fehér díszítő cukormáz
Elkészítés
A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, hozzámorzsoljuk vajat, és beletesszük a cukrot.
Gyors mozdulatokkal, kevés hideg víz hozzáadásával összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és tojás formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Vízgőz felett felolvasztjuk az összetördelt étcsokit az olajjal. A rácsra helyezett kekszeket lekenjük a csokival, és hagyjuk teljesen megszáradni. Ezt követően már indulhat is a díszítés.