Mi már tudjuk, hogy mit reggelizel holnap..
Mert egy ropogós granola is sokkal jobban esik reggelente, ha a saját sütőnkben készült, felesleges cukortól mentesen. A müzlitől egyébként pont maga a sütés folyamata különbözteti meg ezt a ropogtatnivalót.
Hozzávalók
- 30 dkg nagyszemű zabpehely
- 20 dkg olajos mag vegesen: tökmag, dió, mandula, kesudió, földimogyoró, törökmogyoró
- 10 dkg goji bogyó vagy aszalt áfonya
- 4 dkg puffasztott quinoa vagy amaránt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg sült sütőtök
- méz vagy agave szirup
- őrölt szerecsendió
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A sütőtök héját eltávolítjuk és villával pépesítjük.
Az összes száraz hozzávalót alaposan összekeverjük, tehát a zabpelyhet az olajos magvakkal, az aszalt gyümölccsel, a puffasztott maggal, a kókuszreszelékkel és ízlés szerint a fűszerekkel, attól függően, hogy mennyire szeretnénk erőteljes ízvilágot.
Végül összekeverjük az egészet a sütőtökpürével és meglocsoljuk mézzel. Szintén ízlés kérdése, mennyire szeretnénk édesre. A granolát egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Tejbe áztatva, natúr joghurttal és friss gyümölcsökkel, vagy akár a zabkásánk tetején is fogyaszthatjuk.