Íme a kínai clean eating egyik egészséges receptje
Hozzávalók
- 34 dkg sovány marhahús (bélszín vagy hátszín)
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 45 dkg brokkoli (5 cm-es darabkákra vágva)
- ½ csésze gluténmentes tamari szósz vagy szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 1,5 tk. friss gyömbér (kinyomva)
- ½ tk. fekete bors
- ¼-1/2 csésze víz
- olíva olaj vagy kókuszolaj a főzéshez
Elkészítés
Vágjuk fel vékonyka csíkokra a húst, majd egy tálban keverjük össze a keményítővel és egy csipet borssal.
Közepes lángon, nagy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olíva olajat, majd süssük ki a húst. Fontos, hogy egyszerre csak annyi szeletet tegyünk le, hogy azok ne fedjék egymást. Oldalanként 1-2 percig süssük, majd vegyük ki őket.
Ezután jöhet a brokkoli: ha kicsit száraz a serpenyő, csurgassunk bele egy kevés olajat, majd 4-5 perc alatt süssük ki benne a brokkolikat (minél tovább sütjük, annál puhább lesz a zöldség).
Állítsuk össze a szószt: keverjük egyneművé a szójaszószt/tamarit, a fokhagymát, a gyömbért és a borsot. Öntsük a serpenyőbe, majd jöhet hozzá a brokkoli és a hús, keverjük egyneművé, 3-5 percig főzzük. Ha túl sűrű a szósz, lágyítsunk rajta néhány evőkanál vízzel.
forrás: onelovelylife.com