Kispiac Bisztró, Budapest
A nyitott, látható konyha fölött húzódik és körbe is ér a belső téren az ajánlatokkal teleírt tábla, naponta változó leves és desszertek, valamint az állandó, komoly játékosok, a húsok. Grillezve, sülve, pirítva, főve. Az alapötlet amúgy pofonegyszerű, Európa számos nagyvárosában épült erre gasztroturizmus, kiváló alapanyagokat áruló piac és azokat jól elkészítő szakács duójából csak jól lehet kijönni.
Szereposztás
Amíg a képletet boncolgatjuk egy nem túl karakteres feketeribizli-szörppel indítunk, majd a napi borscsra esik választásunk, amelyik szintén inkább megoldott, semmint kiugró. A „Malac Császár” jó főszereplőhőz méltón, el is viszi a lényeget, különlegesen ropogósra sült bőre alatt is szaftos maradt a hús. Ha egy adagban kéri a vendég, akkor azért neki kell gyűrközni, érdemes társat találni a falatozáshoz, így több mindenbe belekóstolhatunk. A meglepetés a desszertnél jön, hiszen egyáltalán nem kötelező kör, hanem a könnyű, lebegős, szilvás derelye is képes emlékezetes eleme lenni az ebédnek. Mindenképp visszatérünk sertésoldalast és grillkacsát kóstolni.