Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Együnk halat, mert jó és finom! És igyunk rá kézműves sört! Már nem csak Budán, hanem Pesten is, az Október 6. utcában.

Kispiac Bisztró, Budapest

Az előke szinte azonnal védjegyévé vált a Hold utcai piactól pár házra lévő Kispiac Bisztrónak. Egy békebeli talponálló hentesüzlet és egy jó kis sarki bisztró keverékében együtt örvendenek a szaftok felett az öltönyös menedzserek, a gurulós cekkert húzgáló piacolók és a környékbeli törzsvendégek.

A nyitott, látható konyha fölött húzódik és körbe is ér a belső téren az ajánlatokkal teleírt tábla, naponta változó leves és desszertek, valamint az állandó, komoly játékosok, a húsok. Grillezve, sülve, pirítva, főve. Az alapötlet amúgy pofonegyszerű, Európa számos nagyvárosában épült erre gasztroturizmus, kiváló alapanyagokat áruló piac és azokat jól elkészítő szakács duójából csak jól lehet kijönni.

Szereposztáskispiac_3

Amíg a képletet boncolgatjuk egy nem túl karakteres feketeribizli-szörppel indítunk, majd a napi borscsra esik választásunk, amelyik szintén inkább megoldott, semmint kiugró. A „Malac Császár”  jó főszereplőhőz méltón, el is viszi a lényeget, különlegesen ropogósra sült bőre alatt is szaftos maradt a hús. Ha egy adagban kéri a vendég, akkor azért neki kell gyűrközni, érdemes társat találni a falatozáshoz, így több mindenbe belekóstolhatunk. A meglepetés a desszertnél jön, hiszen egyáltalán nem kötelező kör, hanem a könnyű, lebegős, szilvás derelye is képes emlékezetes eleme lenni az ebédnek. Mindenképp visszatérünk sertésoldalast és grillkacsát kóstolni.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Budapest, V. Hold utca 13.
Telefon:
+36 1 269 4231
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
10:00 - 22:00
Szombat:
10:00 - 22:00
Vasárnap:
Zárva

Egyéb információk

A Pasaréti téren megnyílt a második Kispiac Bisztró.

Étterem a foursquare-en

2631
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!