Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olimpia, Budapest

Az Olimpia öntörvényű hely, és jobban tesszük, ha hagyjuk magunkat sodródni a hullámmal.

Fölkaphatjuk a fejünket, hogy mi szokás és mi nem szokás egy étteremben, egészen biztosan felülíródnak korábbi elképzeléseink. Nem a kért bort kapjuk, mert a pincér mást gondolt inkább? Megsürgetnek bennünket, mert jön a következő fogás? Fölösleges ezt álmélkodva mesélnünk, vagy így, vagy sehogy se működik a dolog.

Takács Lajos konyhaművészete leginkább a punk és a rock keveréke, szabályos anarchia, elképesztő kombinációk és a tökéletes ízélmény utáni vágy jellemzi, ezért figyeli most mindenki lélegzet-visszafojtva, hogy mihez kezd az eddig ugyan sokat vele dolgozó, ám a helyet mégsem egyedül vivő utódja, Ádám Csaba. Takács ugyanis jelenleg a Szent István téri Lacipecsenyében küzd az elemekkel.

A vacsorarendszer 4-5-6-7 fogást kínál fix áron, míg az ebéd az egyik legjobb ár-érték arányú megoldás Budapesten, így napszaktól függetlenül különleges megoldásokat ígér az Olimpia.

Mindeközben persze a naponta változó ajánlat közepette is kialakult az Olimpia saját stílusa, belsőségeket, császárhúst, tarját, csülköt nagy valószínűséggel találunk egy szimpla hétköznap is. Hozzá izgalmas köreteket, meglepő párosításokat, édesköményt, bulgurt, csicsókát – szezontól függően.

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Alpár u. 5.
Telefon:
+36 1 321 2805
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 22:00
Szombat:
19:00 - 22:00
Vasárnap:
Zárva

Egyéb információk

Séf: Ádám Csaba

Galéria

Étterem a foursquare-en