Boutiq’ Bar, Budapest
Mert nem csak arról van szó, hogy ügyesek a bartenderek és óriási a választék. Inkább valami olyasmi érzetről, ami a nagyvárosi, minőségi ivás sajátja: otthonosság és magabiztosság.
A tér maga elsőre aprónak tűnik, aztán, ha a szemünk már hozzászokott a félhomályhoz, fölsejlik még a hátsó traktusban néhány asztal, a pincét sem feltétlenül vesszük észre elsőre, és nem is keressük, ha fönt el tudunk helyezkedni. Az üzletvezető (Nagy Zoltán) sokéves londoni, nemzetközi munka és tanulás után vágott bele a neo-speakeasy bárfelfogás hazai interpretálásába és ő maga az egyik motorja a magyar bartender- és baristaképzés megújításának is.
A koktélok mellett, amelyek között a klasszikusok (Hanky Panky, 20th Century) és a merész újítások egyaránt megtalálhatók, elképesztő a whiskey-választék is (a bourbon és a scotch mellett japán, ír, tennessee-i és kanadai), valamint a pálinkára épülő italkombinációkból is sokfélét találhatunk (51 Mule, Plum Sour).
Nem tudunk csak úgy átsiklani a vodka-, a gin- és a rumkínálaton sem, hiszen a 23 éves Zacapa rum, a Beluga vodka vagy a Tanqueray gin sokat elárul az alkoholokban jártasokanak a készlet összeválogatásáról.
És ha elbizonytalanodnánk a túl nagy választék láttán, akkor forduljunk bátran James Bondhoz és egy Vesper Martinivel mulassuk az időt. Feledkezzünk bele a pult mögött álló tehetségek profi mozdulataiba, akik ráadásul még remek kávét is tudnak készíteni.