Különlegesen finom ez a különleges nevű, csokis, pekándiós, pillecukros sütemény
Hozzávalók
- 1 csésze apróra vágott pekándió
- 1 csésze vaj
- 1 tábla ét tortabevonó
- 2 csésze cukor
- 1,5 csésze liszt
- ½ csésze cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 1 tk. vanília aroma
- ¾ tk. só
- 1 csomag mini pillecukor
- Csokoládé forsting:
- 1/5 csésze vaj
- 1/3 csésze tej
- ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag porcukor (3,5 csésze)
- 1 ek. vanília aroma
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, szórjuk szét a pekánokat egy tepsiben, majd 8-10 perc alatt pirítsuk meg őket a sütőben.
2. Egy hőálló tálban melegítsük fel a vajat és a tortabevonót magas fokozaton 1 percig (félidőnél keverjük át). Keverjük bele a cukrot, lisztet, kakaóport, tojásokat, vaníliaaromát és a sót. Öntsük át kizsírozott tepsibe, süssük 20 percig.
3. Készítsük el a frostingot: olvasszuk fel a vajat egy lábasban, keverjük bele a tejet és a kakaóport, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Vegyük le a tűzről, majd fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Ha egyenletes, mehet hozzá a vanília.
4. Ha letelt a 20 perc, vegyük ki a sütit, szórjuk meg pillecukorral, majd tegyük vissza további 8-10 percre. A még meleg sütit öntsük le a frostinggal, díszítsük pirított pekándióval.
forrás: delish.com