Egyszerű, laktató, ízben gazdag: ez a tojás curry
Egy ismert művészember egyszer azt nyilatkozta, hogy azért hagyott fel a vegetarianizmussal, mert a fellépései alkalmával a legtöbb helyen rántott sajttal és rántott gombafejekkel etették, és ezeket annyira megutálta, hogy inkább elkezdett húst enni újra.
Persze tudom én, hogy sokkal több lehetőség van ezen a téren, úgyhogy amikor a „valami húsmenteset.” a válasz arra a kérdésemre, hogy mit főzzek, akkor nem kezdek el vadul gombát vagy sajtot panírozni. (Bár azokat is szeretem).
A tojás curry egyrészt baromi egyszerű másrészt laktató, harmadrészt jó erős ízeket hoz, amiket én eléggé bírok. Ugyanakkor ne feledjük: a chili veszélyes üzem, felelőtlen használatával könnyen tolhatjuk a fogyaszthatóság határára a főztünket!
Hozzávalók
- 6 db egész keménytojás
- 1 db nagyobb főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hüvelykujjnyi gyömbér
- 1-2 db chili paprika
- 2-3 teáskanál madras curry fűszerkeverék
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- só, bors
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A hagymát, a fokhagymát a gyömbért és a chili paprikát egy turmixgépben finomra daráltam. A kapott pépet megpirítottam az olívaolajon, majd megfűszereztem sóval, borssal és a madras curry-vel.
Hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet, beletettem az egész (de azért meghámozott) tojásokat és nagyjából 20 percig főztem, hogy a szósz kellemesen besűrűsödjön.
Főtt rizzsel és lepénykenyérrel tálaltam.