Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara
Ha beültök egy kis olasz trattoriába, érdemes először a „legalapabb” fogásokat megkóstolni. Ezekben az ételekben rejlik az olasz konyha autentikus arca: a jó értelemben vett végtelen egyszerűség ízekben és konyhatechnológiában, ötvözve a friss, szezonális, minőségi hozzávalókkal.
A valódi Spaghetti alla Carbonara sosem látott tejszínt, szósza tojásos-parmezános, a nyers tojást a frissen kifőtt, forró tészta főzi meg.
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg spagetti
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg pancetta (húsos baconkocka)
- 4 tojás
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- fekete bors
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, átöblítés nélkül leszűrjük, a főzővizet félretesszük.
Közben serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a pancettát, bacont. A tésztához keverjük.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan hígítjuk egy kevés főzővízzel. A kifőtt tésztához keverjük, majd folyamatosan forgatjuk, keverjük, hogy a keményítős víz és a forró tészta hatására krémessé váljon a tojás. Azonnal tálaljuk.