A legbutább hiba, amit főzés közben elkövethetünk
Hogy miért kell mindig pontosan kimérni a hozzávalókat, és miért ne rázzuk a sótartót vagy a fűszertartót a lábos fölött? Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a finom hozzávalókkal teli edénybe beborítjuk a fűszertartó edény felét pl. erős paprikából, és gyakorlatilag tönkretesszük az ételt. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy az a fele van nyitva a fűszertartó tetejének, ahol kisebb lyukakon keresztül érkezik a fűszer, közben beleborítjuk a fél dobozzal.
Akkor járunk el a legbiztonságosabban, ha a fűszereket kanállal adagoljuk az ételhez. Ha sok időt töltünk a tökéletes recept kiválasztásával vagy megalkotásával, miért is dobálnánk az összetevőket egyszerűen a lábosba? Akár szóról-szóra követjük a receptet, akár a saját fejünkből főzünk, érdemes kimérni a fűszereket, akár kanállal, akár a kezünkkel, és nem közvetlenül a lábosba önteni. Az emberek sokszor túl vagy alulsózzák az ételeiket, mert őrült módra szórják a sót a sótartóból az ételbe. De ugyanez igaz a fekete borsra, a piros paprikára, és egyéb fűszerekre is: a helyesen megválasztott mennyiség megemeli az ételt, míg a helytelen mennyiség könnyen tönkre teheti azt. Mindig pontosan adagoljuk a fűszereket, így könnyen elkerülhetjük a baleseteket.
Forrás: popsugar.com