Kevesebb, mint 30 perc és kész a finom ebéd/vacsora: Currys-ananászos pulyka -most egyperces videóval!
Hozzávalók: 4 személyre
- 20 dkg rizs
- só
- 1 db ananász
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál currypor
- 50 dkg pulykamellfilé
- 2 dl 30%-os habtejszín
- (opcionálisan: 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő)
Ha lehetőségünk van rá, készítsük friss ananászból, így nem adunk plusz cukrot a fogáshoz!
Elkészítés:
1. Az átmosott rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. Az ananászt hosszában felkarikázzuk, a szeletek széléről levágjuk a héjat, majd felkockázzuk úgy, hogy a közepét kivágjuk.
3.Amíg fő a rizs, elkészítjük a pulykaragut. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a curryporral, jó alaposan elkeverjük, hogy a fűszer aromái kioldódjanak. Rátesszük a felcsíkozott húst, majd kevergetve fehéredésig sütjük-pirítjuk, közben megsózzuk. Mikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk az ananászkockákat.
4. A felmelegített habtejszínt a húsra öntjük, összeforraljuk, majd addig főzzük, míg a szaft kissé összesűrűsödik. (Felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha kevés hideg vízben simára keverünk egy púpozott teáskanálnyi keményítőt, és hozzácsorgatjuk a tejszínes szafthoz.)
5. A kész pulykaragut rizzsel tálaljuk.