Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Forralt boros sangria

Bor, áfonya, narancslikőr, fahéj együtt egy pohárban...
2016. October 16.

Hozzávalók

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 csésze vörösáfonyalé
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott vörös áfonya
  • ½ csésze narancslikőr
  • ½ csésze világos barna cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csík narancshéj
  • 2 zöld alma

Elkészítés

1. Tegyük a bort, az áfonyalevet, az áfonyát, a narancslikőrt, a cukrot, a fahéjat és a narancshéjat egy nagy lábosba.

2. Közepes lángon lassan forraljuk fel, majd kevergetve főzzük még 5 percig, amíg a cukor feloldódik.

3. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk állni 15 percig.

4. Keverjük hozzá a kis kockákra vágott almát.

5. Fogyasszuk azonnal, vagy tegyük a hűtőbe, és fogyasszuk később, hidegen. 

 

Forrás: delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszibarackos sangria

Őszibarackos sangria

Sangria, melyben ezúttal az őszibarack és a málna dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!