Almás morzsás teasüti
Hozzávalók
- A morzsához:
- ¼ csésze hideg, sózatlan vaj
- ½ csésze világos barna cukor
- ½ csésze pirított pekándió
- ¼ csésze nagy szemű zabpehely
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál nagy szemű só
- A tésztához:
- ½ csésze hideg, sózatlan vaj
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál nagy szemű só
- ½ csésze világos barna cukor
- 4 nagy tojás
- 1 csésze tejföl
- 2 alma (pl. Granny Smith)
- 1 csésze pirított pekándió
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra.
2. Készítsük el a morzsát: egy közepes tálban keverjük össze a vajat, a barna cukrot, a zabpelyhet, a fahéjat és a sót.
3. A kezünkkel keverjük el annyira, hogy a vajat teljesen eloszlassuk, és az egész morzsássá váljon. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
4. Készítsük el a tésztát: vajazzunk és lisztezzünk ki egy koszorú sütőformát.
5. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
6. Egy másik nagy tálban verjük habosra a vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
7. Lejjebb véve a mixer fokozatát, kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztet.
8. Egy gumis spatulával forgassuk bele a megreszelt és lecsöpögtetett almát és a pekándiót.
9. A tésztát öntsük át a formába.
10. Szórjuk a morzsát a tésztára, és egy vajazó késsel egy részét forgassuk bele. 60-70 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.15 percig a formában pihentessük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Forrás:delish.com