Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karamellás-almás dutch baby

2016. October 10.

Hozzávalók

  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze tej
  • ½ csésze habtejszín
  • ¼ csésze liszt
  • ¼ csésze sütőtök püré
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • ¼ teáskanál sütőtök fűszer
  • egy csipet só
  • Karamellás almához:
  • 4 evőkanál sózatlan vaj
  • 3 evőkanál világos barnacukor
  • 2 Pink Lady alma, gerezdekre vágva
  • tejszínhab vagy fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, tegyük a rácsot a középső sínre. Tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a rácsra, amíg összeállítjuk a tésztát.

2. A dutch baby elkészítése: Turmixoljuk össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliát, a fűszerkeveréket és a sót. Keverjük, amíg sima és habos nem lesz. Vegyük ki a serpenyőt a sütőben, és olvasszunk meg benne 1 evőkanál vajat, forgassuk körbe, azonnal öntsük bele a tésztát, majd tegyük be a sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg a tészta megnő és enyhén megbarnul.

3. A karamallás alma elkészítése: Közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy közepes serpenyőt. Olvasszuk meg bennen a maradék 3 evőkanál vajat, majd szórjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá az almát, és néhányszor megkeverve főzzük addig, amíg aranybarna lesz, kb. 10-12 perc alatt. Vegyük le a tűzhelyről, de tartsuk melegen.

4. Tálaláskor kanalazzunk tejszínhabot vagy fagylaltot a dutch babyra, tegyük a tetejére az almát, és locsoljuk meg az almalével. 

 

 Forrás:delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!