Karamellás-almás dutch baby
Hozzávalók
- 4 nagy tojás
- 1 csésze tej
- ½ csésze habtejszín
- ¼ csésze liszt
- ¼ csésze sütőtök püré
- 2 evőkanál kristálycukor
- ½ teáskanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál sütőtök fűszer
- egy csipet só
- Karamellás almához:
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 3 evőkanál világos barnacukor
- 2 Pink Lady alma, gerezdekre vágva
- tejszínhab vagy fagylalt a tálaláshoz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, tegyük a rácsot a középső sínre. Tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a rácsra, amíg összeállítjuk a tésztát.
2. A dutch baby elkészítése: Turmixoljuk össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliát, a fűszerkeveréket és a sót. Keverjük, amíg sima és habos nem lesz. Vegyük ki a serpenyőt a sütőben, és olvasszunk meg benne 1 evőkanál vajat, forgassuk körbe, azonnal öntsük bele a tésztát, majd tegyük be a sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg a tészta megnő és enyhén megbarnul.
3. A karamallás alma elkészítése: Közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy közepes serpenyőt. Olvasszuk meg bennen a maradék 3 evőkanál vajat, majd szórjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá az almát, és néhányszor megkeverve főzzük addig, amíg aranybarna lesz, kb. 10-12 perc alatt. Vegyük le a tűzhelyről, de tartsuk melegen.
4. Tálaláskor kanalazzunk tejszínhabot vagy fagylaltot a dutch babyra, tegyük a tetejére az almát, és locsoljuk meg az almalével.
Forrás:delish.com