Gombaleves kecskesajttal
Hozzávalók
6 személyre- 40g vaj
- 1 fej hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 200g svájci barna gomba, szeletelve
- 200g csiperkegomba, szeletelve
- 200g apró gomba, szeletelve
- 1.5 l zöldség alaplé
- 125ml tejszín
- 120g kecskesajt, összemorzsolva
- 4 vastag szelet rozskenyér, megpirítva
- só és frissen őrölt bors
- 1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
Elkészítés
1. Közepes lángon, olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és kevergetve főzzük puhára.
2. Adjuk hozzá a burgonyát és a gombákat, és alaposan keverjük össze. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és lefedve, 10 perc alatt főzzük puhára a burgonyát. Keverjük hozzá a tejszínt. Vegyük le a tűzhelyről, és 5 percig hagyjuk hűlni.
3. Közben kapcsoljuk be a grillsütőt magas fokozatra. Oszlassuk el a kecskesajtot a rozskenyér szeleteken, és grillsütőben süssük aranybarnára 3 perc alatt, kb. 5 cm-re a grillszáltól.
4. Turmixoljuk össze a levest, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
5. Merjük a levest mélytányérokba, szórjuk meg kakukkfűvel, és kecskesajtos pirítóssal azonnal tálaljuk.
Forrás: taste.com.au