Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Gránátalmás-olívás relish

2016. September 30.

Hozzávalók

  • 1 csésze zöld olíva, kimagozva
  • ½ csésze pirított pisztácia
  • 1 csésze gránátalma mag
  • 2 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott menta
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál gránátalmalé
  • egy löttyintésnyi friss citromlé

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

1. Vágjuk az olívát és a pisztáciát akkorára, mint a gránátalma magok, vagy egy kicsit kisebbre.

2. Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban, és sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá citromlevet ízlés szerint.

3. A gránátalma ízétől függ, hogy mennyi sóra és citromlére lesz szükségünk.

4. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy egész napra. Fogyasszuk kenyérrel vagy pitával.

5. Kecskesajttal megkent pirítóson fogyasztva is isteni.

 

Forrás:thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!