Répás céklás saláta pisztáciával és mazsolával
Hozzávalók
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ¾ csésze arany mazsola
- ¼ csésze fehér borecet
- 6 közepes hámozott sárgarépa (julien csíkokra vágva)
- 2 közepes hámozott cékla, (julien csíkokra vágva)
- ½ csésze friss petrezselyem levél
- ¼ csésze friss mentalevél
- 3 evőkanál citromlé
- ½ tk. zúzott pirospaprika-pehely
- Kóser só és frissen őrölt fekete bors
- ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
- ¾ csésze sótlan, hámozott nyers pisztácia
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
2. Terítsük szét a pisztáciát egy kis karimájú tepsibe; pirítsuk amíg aranybarna lesz, kb. 6-8 percig. Időnként keverjük meg.
3. Hagyjuk kihűlni majd aprítsük durvára.
4. Keverjük össze a fokhagymát, a mazsolát és az ecetet egy nagy tálban és hagyjuk pihenni 1 órán át.
5. Távolítsuk el a fokhagymát a mazsolás keverékből, nem fog már kelleni.
6. Tegyük az ecetes keverékbe a sárgarépa, cékla, pisztácia, petrezselyem, menta, citromlé, és a pirospaprika pehely keveréket, sózzuk, borsozzuk.
7. Adjuk hozzá az olajat, óvatosan forgassuk össze.
Forrás: bonappetit.com
Megosztom barátaimmal