Hajdinás újhagymás tócsni tükörtojással
Hozzávalók
- 1 ek. liszt
- 65 g hajdina
- 1,7 dl víz
- 1 db nagy tojás
- 1 db krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk currypor
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
- ½ lila hagyma
Elkészítés
1. A hajdinát öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt tegyük fel főni. Amikor felforrt a víz, vegyük vissza, csak enyhén gyöngyözzön, majd letakarva, 20 percen keresztül, főzzük. Amikor kész, vegyük le a tetejét és kavarjuk át. Várjuk meg míg langyos lesz.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a langyos hajdinát, a krumplit, tojást, lila hagymát, fokhagymát, sót, borsot, curry-t, újhagymát, pirospaprikát és a lisztet.
3. Hevítsük fel a serpenyőt, majd tegyük bele az olajat. A hajdinás keverékből, formázzunk gombócokat, hogy összetömörödjenek a hozzávalók benne. Majd laposítsuk szét lepényszerűre, úgy hogy nagyjából 4- 5 cm átmérőjű tócsnikat kapjunk. Tálaláskor tejföllel és felkarikázott újhagymával díszítsük.
MEGJEGYZÉS: Miután megfőztük a hajdinát, várjuk meg, míg lehűl és csak utána keverjük össze a többi hozzávalóval, mert különben a tojás meg tud főni idő előtt.