Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.

Spárgás tarhonya

Adásban volt: 2013. May 17.
A recepthez tartozó videó
Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.
2016. April 17.

Hozzávalók

2 adag
  • 12dkg házi tarhonya
  • 1 szelet (kb. 3dkg) füstölt császárszalonna, felkockázva
  • 3-4 szál újhagyma, felkarikázva
  • 1 csomag vékony zöldspárga
  • nagy marék pecorino, vagy más kemény juhsajt vagy parmezán

  • bors
  • olaj

Elkészítés

Csöpp olajon megpirítjuk a felkockázott császárszalonnát.
A zsírjában megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a házi tarhonyát, erős lángon átpirítjuk. Felöntjük 3dl vízzel (esetleg alaplével), sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul, házinál ez hosszabb ideig tart, mint a gyárinál, kb. 20 perc.
Ha a végére nem főtt el az összes folyadék, fedő nélkül, erős lángon főzzük, elpárologtatjuk.

A főzési idő alatt előkészítjük a spárgát: legalsó, esetlegesen fás részét eltávolítjuk, meghámozzuk. A spárgafejeket levágjuk, a spárga szárát kb. 1/2cm vastagra felkarikázzuk.

Amikor a tarhonya megpuhult, a legvégén hozzáadjuk a spárgakarikákat és fejeket. Fedő alatt, kb. csak fél percig főzzük így, a spárga enyhén ropogjon, semmiképpen ne főjön szét, éppen csak az étel saját gőze átmelegítse.
Hozzákeverünk egy marék reszelt pecorinót (vagy parmezánt). Azonnal tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!