Fűszeres bárányfasírt merguez módra
Adásban volt: 2013. July 2.
A recepthez tartozó videó
Ha nagy vendégségre készülünk, de már mindenki unja a "sima" fasírtot, készítsük el ezt a fűszeres húsgombócot!
2016. February 9.
Hozzávalók
12 pogácsához- 30 dkg darált marhahús (még jobb, ha vegyesen bárány és marha)
- 2 ek pirospaprika
- 1/2 kk cayenne bors
- 1tk római kömény
- 1tk egész koriander
- 1tk édesköménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander, finomra aprítva
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A háromféle fűszert (római kömény, koriander, édesköménymag) száraz serpenyőben megpirítjuk, amikor füstöl, és illatozni kezd, levesszük. Mozsárban, vagy kávédarálóban finomra őröljük. A húshoz keverjük a pirospaprikát, a cayenne borsot, a pirított fűszereket, a lereszelt fokhagymát, a korianderzöldet, majd sózzuk, borsozzuk. A húsból pogácsákat formázunk, majd egy serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát arany színűre sütjük.
Megosztom barátaimmal