Csirkesaláta karalábéval és mangóval
Hozzávalók
2-4 adag- 2 csirkemellfilé
- 40 dkg karalábé
- 2 zöld alma
- 1 érett mangó
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- 5 dkg pirított mogyoró
- 2 lime
- nádcukor
- szójaszósz
- friss gyömbér
- chili
Elkészítés
Először a csirkemelleket posírozzuk, azaz gyöngyöző, de semmiképp sem lobogó forró vízbe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és két szelet gyömbért dobunk a főzővízbe. Fedő alatt a gyöngyöző vízben 8-9 percig pároljuk, majd kihűtjük, hogy ne melegen kerüljön a salátába.
Amíg a csirke fő, összeállítjuk a saláta többi hozzávalóját. A karalábét és az almát julienne-re, azaz gyufaszál vastagságú darabokra vágjuk, a mangót felkockázzuk, és elkészítjük az öntetet. 2-3 evőkanál szójaszószt, 2-3 kiskanál nádcokrot, egy lime kicsavart levét jól összekeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Majd kimagozott, finomra aprított chilit adunk hozzá és gyömbért reszelünk bele.
Földimogyorót szárazon megpirítunk, közben a csirkemellet felszeleteljük, a koriandert és a mentát apróra vágjuk. Végül összekeverjük a salátát.
A csirkét hozzáadjuk a karalábéhoz, almához és mangóhoz, az öntettel átkeverjük, majd hozzájuk adjuk a zöld fűszereket, majd tálaláskor megszórjuk a salátát pirított mogyoróval.