Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos csirkebecsinált leves

Adásban volt: 2013. April 11.
A recepthez tartozó videó
Kókusztejjel, korianderrel és citrommal készül ez az ázsiai ihletésű tavaszi csirkebecsináltleves, amit legalább annyira szeretni fog mindenki, mint a klasszikus változatot.
2016. February 11.

Hozzávalók

6 adag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg csirkecomb
  • 50 dkg vegyes leves zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller)
  • 1,2 liter víz vagy alaplé

  • bors
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 egész citrom héja
  • 1 mokkáskanál chili-, vagy vörös currypaszta
  • 3 dl kókusztej
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem

Elkészítés

A kifilézett és felkockázott csirkecombokat olívaolajon körbepirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából ellepi.
Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a hús félig meg nem puhul.
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és zellert.
Ismét felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felkarikázott gyömbért, a citromhéjat – amit egy-két szélesebb csíkban hámozunk le a citromról -, valamint a chilipasztát.
Lefedve, kb. 20 percig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak, ám a zöldségek még nem főttek szét.
Levesszük a tűzről, és beleöntjük a kókusztejet, valamint a citromlevet.
Tálaláskor finomra aprított friss koriandert, vagy petrezselymet szórunk a tetejére.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!