Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zserbó ízű zabkása

Ezt a zabkását a Mikulás is elfogadná!
2022. December 6.

Ha szereted az édes reggeliket és a karácsonyi ízvilágot, próbáld ki ezt a csokis, diós, barackos zabkását! 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 dl tej (vagy növényi tej)
  • 8 púpozott evőkanál zabpehely
  • 6 dkg dió + a díszítéshez
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál (cukormentes) sárgabaracklekvár

Elkészítés

A tejben puhára főzzük a zabpelyhet. Amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a durvára vágott diót és az apróra tördelt étcsokit, majd kevergetve addig főzzük, amíg a csoki elolvad. 

A zabkását elosztjuk két tálkában, a tetejére baracklekvárt kanalazunk, végül dióval díszítjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Amarettis-gyümölcsös pohárkrém

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Babos-baconös burgonyasaláta

Babos-baconös burgonyasaláta

Ezt a csupa „b”-betűs előételt már most mentsd el az ünnepekre!
Gyors gombás csirkemell

Gyors gombás csirkemell

Nem tart sokáig az elkészítése, még egy sűrűbb napba is belefér!
Újhagymás kukoricatócsni

Újhagymás kukoricatócsni

Tócsnit nemcsak krumpliból készíthetsz, hanem cukkiniből, répából vagy például kukoricából is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!