Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 egész csirkemell filé
- 1 db édesburgonya
- 1 db lilahagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- olívaolaj spray
- 1 tk himalaya só
- 1 tk bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk majoranna
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt római kömény
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A csirkemellet megtisztítjuk és elfelezzük. A tetején egy éles késsel „zsebeket” alakítunk ki, ahova a zöldségek kerülhetnek majd.
A fűszereket egy tálkában alaposan összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkemelleket, a bevágott részeknél is.
Az édesburgonyát és a lilahagymát meghámozzuk, a többi zöldséget pedig alaposan megmossuk, Ezután egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk őket és tetszés szerint a csirkemell „zsebeibe” dugjuk őket. A maradék zöldséget egy olívaolajjal befújt tepsibe fektetjük, majd ráhelyezzük a töltött csirkemellet és ezt is vékonyan befújjuk olajjal.
Az előmelegített sütőben 20 percig alufólia alatt, majd további 15 percig anélkül sütjük.