Zöldfűszeres krumplisaláta
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- ½ evőkanál himalája só
- ¼ evőkanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 2 evőkanál szárított metélőhagyma
- 1 marék friss petrezselyem
- 3 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Forró sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Lerszűrjük és lecsepegtetjük a felesleges vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk kakukkfűvel és szárított metélőhagymával.
A friss petrezselymet finomra aprítjuk, majd ezt is a salátára szórjuk. Végül meglocsoljuk tökmagolajjal, alaposan összekeverjük és a főétel mellé tálaljuk.