Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással
Adásban volt: 2013. August 26.
A recepthez tartozó videó
Frissítő, saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.
2016. May 16.
Hozzávalók
- 40 dkg zöld ceruzabab
- 40 dkg csirkemáj
- 2 tojás
- 2 lilahagyma
- zöldsaláta
- porcukor
- só
- ropogós hagyma
- olívaolaj
- dijoni mustár
- fehérborecet
- méz
Elkészítés
A zöldbabot forró vízben 5-6 percig főzzük, hogy roppanós maradjon. Két tojásból lágytojást főzünk. A finomra vágott lilahagymát bepácoljuk: egy kávéskanál porcukorral, fél kávéskanál sóval és két kávéskanálnyi borecettel átkeverjük és állni hagyjuk. Készítünk egy vinaigrette öntetet: borecetból, dijoni mustárból, mézből és olívaolajból. A csirkemájakat csak borsozzuk, és vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. A zöldbabot, a salátaleveleket, a pácolt és a ropogós hagymát összeforgatjuk a vinaigrette öntettel. A csirkemájat sózzuk és azt is hozzáadjuk a salátához, borsozzuk, finoman átkeverjük, és tálaláskor a tetejére helyezzük a lágytojásokat.
Megosztom barátaimmal