Zabpelyhes-banános kenyér aszalt gyümölcsökkel
Adásban volt: 2013. September 10.
A recepthez tartozó videó
Mindent bele egy tálba, egy kicsit a sütőbe és máris kész az csodás nyári, reggeli kenyér. Ha későn kelők vagyunk süssük meg előző nap vagy együk uzsonnára.
2015. September 4.
Hozzávalók
10 szelet- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg nádcukor
- ½ tk szódabikarbóna
- ½ tk sütőpor
- fahéj
- só
- 3 banán
- 1 tojás
- szárított áfonya
Elkészítés
Először a banánokat egy villa vagy egy botmixer segítségével pürésítjük. Összekeverjük a szárazanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, egy csipet sót, a fahéjat és a zabpelyhet. A banánpüréhez hozzáadjuk az egy tojást és a cukrot, és elkeverjük. Két kanálnyi lisztes keverékben megforgatjuk az aszalt áfonyákat. Az összekevert nedves és szárazanyagokat összevegyítjük, beleforgatjuk a belisztezett áfonyákat. A sütőformát vékonyan beolajozzuk, kibéleljük sütőpapírral és beletöltjük a masszát. Sütőben 180C fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal