Vöröslencse bolognai
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg csicseriborsó spagetti
- 1 ek kókuszolaj
- 3 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vöröslencse
- 5 dl passzírozott paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
- szárított bazsalikom
- szárított oregano
- 10 g sörélesztő pehely
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt al dentére főzzük.
Egy edényben kókuszolajt hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk az alaposan átmosott vöröslencsét, összepirítjük, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Fedő alatt alacsony lángon 15 perc alatt puhára főzzük.
Végül összekeverjük a szószt a sörélesztőpehellyel. Ez nem csak „sajtos” ízt kölcsönöz neki, de jelentősen növeli a fehérjetartalmát is.
A lencsés szószt a leszűrt spagetti tésztán tálaljuk.