Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors, morzsás sárgabarack

Adásban volt: 2013. augusztus 6.
A recepthez tartozó videó
Igazi nyári, gyors édesség a megunhatatlan, mézédes sárgabarackból, egy kis málnával, szederrel bolondítva.
2016. augusztus 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 60 dkg érett sárgabarack
  • 20 dkg málna / szeder / ribizli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek keményítő
  • 125 g pankomorzsa
  • 75 g nádcukor
  • 75 g vaj

Elkészítés

A sárgabarackot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A ribizlit leszemezzük.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, adunk hozzá egy kevés cukrot és átforgatjuk egy evőkanálnyi étkezési keményítővel.
Ezt követően elkészítjük a morzsát.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a nádcukrot majd összekeverjük a panko- vagy kenyérmorzsával. 
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb gyümölcsös édesség

Az 5 legjobb gyümölcsös édesség

Szokás szerint ti válogattatok, mi csak utánanéztünk, hogy mi érdekel titeket a legjobban. Ismét változatos és izgalmas a listátok, hiszen ezeket kerestétek a legtöbbször nálunk, amikor gyümölcsös édességeket kerestek. Kacér málnák, édes eprek, rejtélyes citromok jönnek szép sorban.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.