Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors, morzsás sárgabarack

Adásban volt: 2013. augusztus 6.
A recepthez tartozó videó
Igazi nyári, gyors édesség a megunhatatlan, mézédes sárgabarackból, egy kis málnával, szederrel bolondítva.
2016. augusztus 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 60 dkg érett sárgabarack
  • 20 dkg málna / szeder / ribizli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek keményítő
  • 125 g pankomorzsa
  • 75 g nádcukor
  • 75 g vaj

Elkészítés

A sárgabarackot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A ribizlit leszemezzük.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, adunk hozzá egy kevés cukrot és átforgatjuk egy evőkanálnyi étkezési keményítővel.
Ezt követően elkészítjük a morzsát.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a nádcukrot majd összekeverjük a panko- vagy kenyérmorzsával. 
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb gyümölcsös édesség

Az 5 legjobb gyümölcsös édesség

Szokás szerint ti válogattatok, mi csak utánanéztünk, hogy mi érdekel titeket a legjobban. Ismét változatos és izgalmas a listátok, hiszen ezeket kerestétek a legtöbbször nálunk, amikor gyümölcsös édességeket kerestek. Kacér málnák, édes eprek, rejtélyes citromok jönnek szép sorban.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.