Túrós kosárka
Ha van otthon egy kis felhasználásra váró túró és friss gyümölcs, készítsünk belőle egy ilyen fehérjében gazdag finomságot.
Hozzávalók
8 darabhoz- 100 g apró szemű zabpehely
- 15 g chiamag
- 15 g kókuszreszelék
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db banán
- 15 g olívaolaj
- 20 g méz
- 2 ek vanília aroma
- 100 g zsírszegény túró
- 50 g zsírszegény mascarpone
- 30 g natúr joghurt
- 40 g poreritrit
- friss gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A zabpelyhet összekeverjük a chiamaggal, a kókuszreszelékkel és a fahéjjal. A banánt pépesítjük és összekeverjük az olívaolajjal, a mézzel és 1 evőkanál vanília aromával, majd beleszórjuk a száraz hozzávalókat, és alaposan összekeverjük.
Szilikon muffinformákba 35 grammnyi adagokat nyomkodunk, majd az előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Eközben összekeverjük a túrót a mascarponéval, a joghurttal, a poreritrittel és a maradék vanília aromával. A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint meghámozzuk és felszeleteljük.
Az elkészült kosárkát megtöltjük a túrókrémmel, és díszítjük a gyümölcsökkel. Tálalás előtt legalább 3 órát hűtőben pihentetjük, hogy a zabkosárka megpuhuljon.
Ezt a receptet is érdemes kipróbálnod: