Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg szeletelt szendvicskenyér
- 16 dkg tonhalkonzerv
- 5 dkg majonéz
- 10 dkg Ammerländer Trappista sajt
- 10 dkg jégsaláta
- 5 dkg kígyóuborka
- 2 db főtt tojás
Elkészítés
A kígyóuborkát és a tojást karikázzuk fel. A jégsalátát vágjuk nagyobb darabokra. Ezután állítsuk össze a szendvicset. A kenyérszeleteket kenjük meg vékonyan majonézzel, majd egyik oldalukra pakoljuk az Ammerländer Trappista sajtot, a tojást, az uborkát és a jégsalátát. A szeletek másik oldalára halmozzuk a tonhalat. Végül borítsuk össze a kenyérszeleteket, és vágjuk félbe.
A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!