Töltött óriás kagylótészta
A sok ünnepi fogás után jól fog esni pár kímélőbb, húsmentes ebéd. Az óriás kagylótészta nemcsak szuperül mutat a tepsiben, hanem változatosan megtölthető, így igazán kreatív ebéd lehet belőle.
Hozzávalók
4-6 személyre- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv hámozott, aprított paradicsom (40 dkg-os kiszerelés)
- 20 dkg passata (passzírozott paradicsom)
- 2 teáskanál szárított oregánó
- só
- 16 db óriás kagylótészta
- 45 dkg túró
- 20 dkg sűrű, natúr krémsajt
- 10 dkg tejföl
- őrölt fekete bors
- 12 dkg gouda sajt
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
Az olívaolajat felmelegítjük egy serpenyőben, és a megpucolt fokhagymák felét ráreszeljük, megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, az oregánót és sót, majd lassú tűzön sűrű szószt főzünk. Amikor elkészült, egy nagyobb sütőtál aljában elterítjük.
Közben a kagylótésztákat a csomagoláson található útmutató szerint lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. (Az üregükben se maradjon víz!)
A túrót áttörjük, összekeverjük a többi lereszelt fokhagymával, a krémsajttal, a tejföllel, valamint sóval és borssal (ha túl sűrű, még egy kevés tejföllel lazíthatjuk). A krémet a kagylótésztákba töltjük, majd a paradicsomszószba ültetjük. A tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: