Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött nektarin borsodóval

Adásban volt: 2014. augusztus 28.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű mégis elegáns desszert nektarinból, mandulával és pikáns borsodóval.
2016. július 13.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 db érett nektarin vagy őszibarack
  • 2 ek nádcukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 2,5 dkg darált mandula
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg amaretti keksz
  • 2 dl édes fehérbor
  • 4 ek cukor

Elkészítés

Az amaretti kekszdarabkákat beletesszük egy zacskóba és egy sodrófa segítségével jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a citrom reszelt héját, a darált mandulát, a nádcukrot és egy darab tojássárgáját. Jól összekeverjük ezt a morzsás ropogós masszát, amivel megtöltjük majd a gyümölcsöket.

A nektarinokat félbevágjuk, kiemeljük a magjukat, majd kiskanállal egy keveset kivájunk a belsejéből, annak érdekében, hogy több töltelék férjen a mélyedésbe. Ezt követően egy hőálló tálba helyezzük őket és megtöltjük a keserű mandulás ropogós töltelékkel. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amíg töltött nektarin megsül, elkészítjük a borsodót.
Vízgőz fölé helyezünk egy tálat, arra vigyázzunk, hogy a forró víz ne érje el a tál alját.
A 4 tojássárgáját és a fehérbort elektromos habverővel habosra keverjük, majd közvetlenül tálalás előtt vízgőz fölött pár percen át tovább keverjük a habverővel.

A sült, töltött nektarinnal tálaljuk.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos-fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami vasárnapi ebédre vagy vendégségre is kiváló.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
A legfranciább vaníliapuding

A legfranciább vaníliapuding

Az igazán finom vaníliapudinghoz nem por kell, hanem vaníliarúd. Tej, tejszín, cukor és a tojás pedig úgyis van otthon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!