Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött nektarin borsodóval

Adásban volt: 2014. August 28.
Egyszerű mégis elegáns desszert nektarinból, mandulával és pikáns borsodóval.
2016. July 13.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 db érett nektarin vagy őszibarack
  • 2 ek nádcukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 2,5 dkg darált mandula
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg amaretti keksz
  • 2 dl édes fehérbor
  • 4 ek cukor

Elkészítés

Az amaretti kekszdarabkákat beletesszük egy zacskóba és egy sodrófa segítségével jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a citrom reszelt héját, a darált mandulát, a nádcukrot és egy darab tojássárgáját. Jól összekeverjük ezt a morzsás ropogós masszát, amivel megtöltjük majd a gyümölcsöket.

A nektarinokat félbevágjuk, kiemeljük a magjukat, majd kiskanállal egy keveset kivájunk a belsejéből, annak érdekében, hogy több töltelék férjen a mélyedésbe. Ezt követően egy hőálló tálba helyezzük őket és megtöltjük a keserű mandulás ropogós töltelékkel. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amíg töltött nektarin megsül, elkészítjük a borsodót.
Vízgőz fölé helyezünk egy tálat, arra vigyázzunk, hogy a forró víz ne érje el a tál alját.
A 4 tojássárgáját és a fehérbort elektromos habverővel habosra keverjük, majd közvetlenül tálalás előtt vízgőz fölött pár percen át tovább keverjük a habverővel.

A sült, töltött nektarinnal tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos-fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami vasárnapi ebédre vagy vendégségre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!