Töltött nektarin borsodóval
Hozzávalók
4 adag- 4 db érett nektarin vagy őszibarack
- 2 ek nádcukor
- 2,5 dkg vaj
- 1 citrom
- 2,5 dkg darált mandula
- 5 db tojássárgája
- 5 dkg amaretti keksz
- 2 dl édes fehérbor
- 4 ek cukor
Elkészítés
Az amaretti kekszdarabkákat beletesszük egy zacskóba és egy sodrófa segítségével jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a citrom reszelt héját, a darált mandulát, a nádcukrot és egy darab tojássárgáját. Jól összekeverjük ezt a morzsás ropogós masszát, amivel megtöltjük majd a gyümölcsöket.
A nektarinokat félbevágjuk, kiemeljük a magjukat, majd kiskanállal egy keveset kivájunk a belsejéből, annak érdekében, hogy több töltelék férjen a mélyedésbe. Ezt követően egy hőálló tálba helyezzük őket és megtöltjük a keserű mandulás ropogós töltelékkel. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg töltött nektarin megsül, elkészítjük a borsodót.
Vízgőz fölé helyezünk egy tálat, arra vigyázzunk, hogy a forró víz ne érje el a tál alját.
A 4 tojássárgáját és a fehérbort elektromos habverővel habosra keverjük, majd közvetlenül tálalás előtt vízgőz fölött pár percen át tovább keverjük a habverővel.
A sült, töltött nektarinnal tálaljuk.