Töltött körte
A töltött körte nemcsak finom, hanem nagyon mutatós is. Desszertnek készíthetjük édesen, viszont most előételnek szántam, ezért sós verzióban készítettem túróval, sajttal, aszalt paradicsommal és dióval.
Az édeskés körte és aszalt paradicsom találkozása az olvadozó sajttal igazán különleges párosítás!
Hozzávalók
4 személyre- 2 nagyobb körte
- szerecsendió
- 25 dkg áttört, krémes túró vagy ricotta
- só, őrölt fekete bors
- 5 dkg camembert sajt
- 6-8 darab aszalt koktélparadicsom
- kevés dió és aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd éles, rövid pengéjű késsel óvatosan eltávolítjuk a magházukat. Egy vízzel teli edénybe tesszük, reszelünk hozzá kevés szerecsendiót, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a körtéket. Mikor már puhák a gyümölcsök (ne főzzük szét!), leszűrjük.
2. A túrót vagy ricottát sóval és borssal ízesítjük, simára keverjük. Púpozva a körték magházába töltjük, majd rádaraboljuk a camembert sajtot.
3. Grillezve vagy mikrosütőben ráolvasztjuk a sajtot, aszalt paradicsomokkal, aprított dióval és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.