Töltött gomba
Hozzávalók
4-6 személyre- 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 12 nagy csiperke gomba, alaposan megmosva, a tönkök eltávolítva, de megőrizve
- ½ csésze bébispenót, apróra vágva
- ½ csésze koktélparadicsom, apróra vágva
- 1 hagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál, finomra vágott petrezselyem
- 1/8 teáskanál só, plusz megszórni a gombafejeket
- egy csipet frissen őrölt fekete bors
- 3 evőkanál reszelt Pecorino sajt
- 3 evőkanál pankómorzsa
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius fokra.
2. Kenjünk ki egy tepsit, 1 teáskanál olívaolajjal.
3. Vágjuk apróra a tönköket, és tegyük félre.
4. Helyezzük a gombafejeket az előkészített tepsire, és süssük 12 percig.
5. Közben, egy közepes serpenyőben melegítsük meg a maradék 1 teáskanálnyi olívaolajat.
6. Adjuk hozzá az apróra vágott tönköket, a spenótot, a hagymát, a fokhagymát, és pároljuk kb. 6 percig, amíg a spenót egy kicsit összeesik.
7. Majd adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük további 2 percig.
8. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és keverjük hozzá a petrezselymet, sót, borsot, és 2-2 evőkanál Pecorino sajtot és pankómorzsát.
9. Kapcsoljuk be a grillsütőt.
10. Osszuk el egyenletesen a spenótos keveréket a gombafejek között, szórjuk meg őket a maradék sajttal és morzsával, majd 2-3 perc alatt süssük aranybarnára. Melegen tálaljuk.
Forrás:foodnetwork.com